Omgeving Beerze

Unieke natuurbeleving!

Beerze is een natuurgebied van ongeveer 400 hectare groot en ligt ten zuiden van de rivier de Vecht tussen Ommen en Mariënberg. Het natuurgebied is erg divers. Zo zijn er de cultuurgronden langs de Vecht bij het dorp Beerze, het oorspronkelijke landgoed Beerze bestaande uit een landhuis en landgoed-bos, het stuifzand, mooie oude dennenbossen, een veenputtencomplex en droge en natte heide.

Slenteren langs de rivier de Vecht is in elk jaargetijde een avontuur. Vissers, wandelaars vinden hier hun rust en kanoërs komen het Vechtdal vanaf het water verkennen. Peddelend langs stuwen, vistrappen en schippersherbergen nemen zij het landschap in zich op.

Op 5 minuten wandelen vanaf het huisje de Boompieper kun je zonder route en plan op pad. Al wandelend verdwalen en spontaan op de meest authentieke plekken terechtkomen dat ervaar je in het Overijsselse landschap. De Sahara in het  Vechtdal is een 20 hectare grote zandverstuiving. Het is een heerlijke plek voor gezinnen met kinderen om zandkastelen te bouwen of te spelen en struinen. Maar ook voor een picknick op een kleedje op het zand of aan één van de picknickbanken.

Scroll naar top